Marbs, bijuteria Andaluziei


Venind din intunecata si ploioasa Londra, Marbella e un colt de rai gasit la doar 2 ore si ceva de zbor.

Soarele e orbitor de stralucitor si arzator in acest loc al pamantului, marea cristalina, intinderea de plaja nemarginita. Restaurantele  cochete, plajele cu palmieri,  vegetatia luxurianta care aminteste de jungle amazoniene si de gradina din recent vizionatul film Brusc, vara trecuta,  arhitectura caselor de pe coasta, a vilelor si  a hotelurilor in marmura alba te aduc intr-o stare de beatitudine.

Prima zi ne-am oprit pe una din cele mai scumpe plaje din jurul hotelului unde am stat. Plaja era cu terasa elegant amenajata, la baza unui hotel de lux si a altor terase cu piscine dupa acelasi principiu al gradinilor suspendate.
Plaja era impanzita de terase cu specific spaniol, paella, fructe de mare, gaspacho si minunatul vin rose sau de Malaga, la preturi incredibil de mici!

Orasul vechi, e o bijuterie, cu minunatele cladiri viu colorate si stradute inguste, boutique-uri de souvenir-uri iar tersasele si tavernele semi acoperite cu plante agatatoare precum bougainvillea, si pavat cu piatra potrivita minutios dar imposibil de mers pe tocuri.
Restaurantele cu gradini interioare si terase care dau in aleea principala unde chelneri cu manusi albe iti servesc masa.

Desi o regiune cu specific turistic, hotelierii si ospatarii tuturor restaurantelor iti vorbesc in spaniola. Fara comentarii. Au tot dreptul. Nu e nevoie sa faca plecaciuni caci au facilitati si peisaje care castiga detasat in fata  oricaror exigente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s