Conditia de femeie


In nici un caz un mariaj nu inseamna sacrificiul suprem al femeii pentru a fi mama, sotie, femeie de cariera, etc.

Cine stabileste cat din timp va fi destinat calitatii de a fi mama, de fi sotie, de a fi femeie de cariera? Mai este femeia liberul sau arbitru sau intervin nevoile meschine ale vietii de zi cu zi? Caci daca nu este suficient de abila astfel incat prin diverse tertipuri sa ramana pe primul plan ea pentru sine insasi, atunci va fi cam sufocata de indatoririle provenite din calitatile enumerate mai sus. Nu este un discurs sexist, militez pentru ca femeile sa nu abandoneze dezvoltarea personala, sa nu opteze pentru forma de viata pe care o stiu din familie, care uneori e complet eronata si astfel duce la frustrari si repetarea greselilor si tiparelor vechi. Tarele societatii romanesti au creat modele bolnave si comportamente obsesiv- compulsive de persoane codependente! Cate femei pe care la cunoasteti in varsta de 50-60 de ani au trait si traiesc pentru ele, in afara de familie? Cate nu au regrete?
Ce CARIERA iti lasa loc pentru alte atributiuni? Cariera nu este egal cu loc de munca, pentru a avea o cariera, inseamna ca ti-ai deposit de mult conditia de simplu angajat intr-o firma. Si aceasta stim multe ce inseamna, ambitie, motivatie, timp, daruire si ganduri doar pentru acest ,,proiect”. Iar cand mintea ti-e plina de anumite activitati, sigur nu mai esti suficient de relaxata pentru a te darui si altor capitole.
La un program de cel putin 9 ore, la un loc de munca banal, cat timp iti mai ramane pentru tine, pentru familia ta? Daca vrei sa fii sotie, vei privi prin prisma femeii maritate si a unei mame, iar daca nu ai obligatii vei privi din punctul de vedere al unei femei independente care are un loc de munca bine platit si care ii aduce multe impliniri intrinseci si extrinseci. Armonia va incepe acolo unde fiecare isi va alege o atributiune si va fi fericit cu aceasta, asigurandu-se in prealabil ca aceasta pozitie ii ofera satisfactiile necesare pentru a-si duce crucea. Dar nimic nu e pentru totdeauna. Oameni se schimba, la fel si nevoile lor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s