Despre prietenie


Se  spune ca prietenii ti-i alegi…

Se mai spune si ca nu cantitatea ci calitatea acestora este importanta.

Se mai spune ca esti bogat daca ai prieteni adevarati.

Si se mai spune ca iti dai seama cati prieteni ai atunci cand e ziua ta de nastere…

Daca toate acestea sunt adevarate atunci…hm…eu am gresit undeva.

Sa reluam…

Eu cred ca atunci cand dezvolti o prietenie bazata pe anumite afinitati si persoanele resepective fac parte din viata ta atunci inteleg ca este o relatie neconditionata de statut social, marital, mijloace financiare, etc…Inteleg ca atunci cand oferi timp de calitate acelei persoane, inseamna ca o faci dezinteresat. Nu astepti rasplata materiala, nu ceri sa ti se cumpere prezenta, dar e clar ca te astepti la reciprocitatea actiunilor tale.

Cad intinzi o mana persoanelor aflate intr-o stare disperata si care, mai grav nu inteleg ce li se intampla, fie ca o faci benevol, fie ca o faci la cerere, nu astepti nimic in schimb poate doar sa actioneze si sa recunoasca in cele din urma ca ai contribuit la imbunatatirea unui aspect al vietii lor.

Nu calculezi si nu ceri rasplata pentru timpul fara sfarsit dedicat discutiilor despre fosti/foste, frustrari emotionale si incurajari, ci esti entuziasmat sa iei parte si sa fii prezent la evenimentele marcante ale prietenilor. Dar cand iti vine tie randul, acestia nu ma sunt la fel de disponibili nici macar 5 minute de voiosie in viata ta, nici macar de ziua ta de nastere, chiar daca ar trebui sa fie ceva spontan. Intalnirile, adevaratele intalniri intre prieteni adevarati trebuie sa aiba loc si in mod spontan nu doar la modul organizat. Mi se pare ca atunci cand cineva are disponibilitate pentru tine oricand fara a avea ceva de castigat de pe urma acelei intrevederi e dovada de mare respect si prietenie.

Nu trebuie sa organizezi petreceri fastuoase si in cele mai in localuri pentru ca persoanele care tin la tine sa iti fie alaturi cu ocazia unei zile importante din viata ta. Nu cred ca trebuie sa te lasi rugat sa te bucuri de ziua de nastere a prietenului/prietenei tale. Daca simti ca trebuie sa contribui cu un cadou o faci fara a astepta sa ti se ofere ceva in schimb iar daca acea persoana doreste sa sarbatoreze in alt mod, nu e nici un bai! Dar mai grav, cand contezi pe prezenta unei persoane si o inviti sa fie altaturi de tine, atunci lasi la o parte chiar si programarea la manichiura!

Testul pe care l-am facut cu ocazia zilei mele de nastere a iesit negativ la toate cele amintite in introducere. Nu exista prietenie neconditionata!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s