Elogiul toamnei


Un milieu elegant est celui ou l’opinion de l’autre est faite de l’opinion des autres. Est-elle faite du contre-pied de l’opinion des autres? C’est un milieu litteraire. Marcel Proust- Les plaisirs at les jours.

Daca vara inseaman maximum din tot, toamna vine cu lumini mai blande si ritmi mai molcomi, cu noi tabieturi si pasiuni.

Concediile au trecut, ca am vrut sau nu undeva tot am plecat, macar ca sa bifam, sa dam bine la ceilalti; care mai de care in locurile pitoresti locale, cei care si-au dorit altceva dar nu-si permit au trecut granitele  la vecini, iar conservatorii au ales tot Occidentul; e si categoria de indrazneti care exploreaza noi destinatii : cine a bifat cam tot ce era din categoria accesibilului s-au transformat in elitisti si adevarati connoisseurs si viziteaza alte continente. Altii au preferat vara la tara. Cine nu tanjeste dupa diminetile lungi de vara si amurgul imbracat in falduri rosiatice?

Au trecut clipele de ragaz ale verii, hoinareala dupa bunul plac si dulcele farniente.  Timpul petrecut sub cerul liber face loc celui petrecut in spatiu inchis. Ritmul alert in care alergam in zilele lungi de vara devine mai incetinit in aglomerarile urbane de spatial restrans al toamnei. Orasele fantoma ingaduiau sa te misti dupa bunul plac.

Natura se intrece pe ea insasi in peisaje si culori. E un regal sa privesti schimbarea. Vantul alunga ziua si aduce intunericul de fiecare data. E timpul pentru noi, pentru alte pasiuni si tabieturi. Oare ce mai face lumea in acest anotimp?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s