Cutia Pandoriei


Odata cu asa- zisa revelatie denumita intr-un cuvant co-dependenta, si cu privirea retrospectiva aruncata asupra-mi, am deschis cutia Pandorei care scoate la iveala toate relele din lumea mea precum: relatii bolnavicioase, dependenta, neputinta, teama, multa teama si angoasa, anxietate, drepresie…si un sentiment de sfarseala, de nu stiu ce, de lipsa de inspiratie, de neputinta de exprimare a ceea ce simt si a ceea ce sunt, toate astea sub o armura stralucitoare de femeie de cariera si emancipata care se iubeste pe sine mai mult decat orice astfel incat nu face compromisuri daca nu gaseste exact ceea ce are nevoie pentru a fi fericita. Dar nu stia ce vrea si de ce are nevoie. Stia doar de ce nu are nevoie. Si chiar de ceea ce nu avea nevoie tocmai acel gen de relatii si de persoane atragea si incerca sa cladeasca…si sa se lupte iar si iar cu aceleasi stereotipuri, de respingere, de joc: atragere- seductie, de indiferenta si abandon. Ca si cum ai urca o scara rulanta in sens invers.

Cunosti simptomele dar nu stii catre ce anume converg. Catre un eu bolnav, nauc de ganduri obsesive, incalcite, incapabil sa simta valorile proprii, sa aiba convingeri puternice, influentabil de parerile celorlalti si dependent de incurajarile celorlalti, o personalitate strearsa, ciuntita de amprenta tuturor doar a sa nu.Chiar daca simti ca au devenit leitmotivul vietii tale si te impiedica sa fii tu, nu reusesti sa identifici cauzele lor si asta te adanceste in cautari si stari confuze.

Te daruiesti pana la autodistrugere la locul de munca, in relatii nesanatoase si resimti o perpetua stare de vina, esti neputincios sa te detasezi.

Trecutul ne urmareste daca nu reusim sa ne debarasam de vechile stereotipuri, istoria se repeta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s