Regrete si fericire


Nu inteleg de ce oamenii sustin sus si tare ca nu au regrete atunci cand vine vorba despre evenimentele care au avut loc in viata lor, ca sa nu spun ,,trecutul” caci acest cuvant a capatat un sens peiorativ in cultura sociala romaneasca, cand eu de fiecare data cand arunc cate o privire retrospectiva asupra perioadelor din viata mea, tot timpul as avea ceva de indreptat.

Cum poti sa fii de acord cu greselile comise la un moment dat? Nu exista diferente intre comportamentul unui individ de-a lungul timpului?

Unde este emanciparea, slefuirea individului de-a lungul timpului? Ramanem cu totii in acelasi loc si nu evoluam deloc, astfel incat si dorinetele, aspiratiile si implinirele noastre sa ramana in acelasi loc?

Unde se termina impacarea cu sine si unde incepe plafonarea?

Oare nu putem sa invatam sa ne indreptam pasii tocmai prin acest trecut care sa devina un viitor stralucitor prin acceptarea faptului ca da, regretam la un moment dat alegerile facute, a oamenilor neportriviti care au fost in viata noastra, a locurilor in care ne-am aciuat prea mult, job-uri care nu ne-au propulsat, pur si simplu regretam ca a trecut timpul si am fost prea comozi sa alegem ceva maret pentru care sa luptam, ceva care sa ne innobileze?

Cum ar fi totusi o viata fara regrete?Am fi mai fericiti?Cineva spunea: ,,Fericirea e foarte simplă. E o alegere. Viaţa este aşa cum e, însă făcând o alegere şi fiind împăcat cu acea alegere, poţi alege să treci dincolo de nemulţumire. Dincolo, se deschide o lume de lumină, care îţi umple fiecare clipă cu o stare pe care înainte doar încercai să o imaginezi.”

Eu zic ca recunoasterea regretelor sterge multe mahniri si indreapta pasii individului in viata, ca niste pedepse corective.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s